Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП спростила процедуру введення в експлуатацію генеруючих установок

Реклама

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на перод дії воєнного стану спростила та прискорила процедуру надання відступів від виконання окремих вимог Кодексу систем передачі до генеруючих установок. Відповідні зміни до постанови НКРЕКП від 26 березня 2022 року № 352 були ухвалені на засіданні 27 серпня.

«Ця постанова НКРЕКП дозволить спростити та пришвидшити процедуру встановлення генеруючих установок (газотурбінних, газопоршневих, когенераційних тощо) як нових, так і таких, що були у використанні», - йдеться у повідомленні пресслужби регулятора.

Рішення обумовлене необхідністю збільшення у стислі строки кількості доступних генеруючих потужностей для покриття дефіциту потужності в енергосистемі України та забезпечення електропостачання споживачів та об'єктів критичної інфраструктури, особливо в осінньо-зимовий період.

Воно, зокрема, передбачає такі зміни до процедури надання відступів (звільнення) від виконання окремих вимог Кодексу систем передачі до генеруючих установок:

  • суттєво скоротити терміни опрацювання запиту на звільнення як операторами систем, так і НКРЕКП;

  • зняти вимоги проведення аналізу витрат та вигод;

  • надати відступи за результатами спільних консультацій НКРЕКП, Держенергонагляду, оператора системи передачі (ОСП), операторів систем розподілу (ОСР) та власника (користувача) генеруючої одиниці.

Звільнення від виконання окремих вимог Кодексу системи передачі надаватиметься на визначений термін, протягом якого власник (користувач) генеруючої одиниці зобов'язаний привести електроустановку у відповідність до вимог Кодексу та поінформувати про це НКРЕКП, ОСП та ОСР, до електричних мереж якого приєднана (буде приєднана) електроустановка, з наданням підтверджуючих документів.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини