Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Профільний комітет підтримав законопроєкт про перезавантаження митниці

Реклама

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити у цілому законопроєкт N 6490-д про перезавантаження митниці. Про це повідомили голова Комітету Данило Гетменцев та його перший заступник Ярослав Железняк у Telegram.
За словами Гетманцева, до другого читання внесені пропозиції та поправки, спрямовані на удосконалення правових засад проходження служби в митних органах.

Так, законопроєктом врегульовуються істотні умови контракту про проходження служби в митних органах, визначаються вимоги до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запроваджується процедура ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя, а також можливість проведення психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа посадових осіб митних органів.
Ярослав Железняк зазначив, що перезавантаження митниці передбачається за зразком БЕБ, погодженим з міжнародними партнерами: переатестація всіх працівників (протягом 18 місяців з призначення нового Голови), прозорий конкурс на Голову ДМСУ (за участю міжнародників), його політична незалежність (звільнення за результатами аудиту), підвищення на рівні закону заробітних плат посадових осіб митних органів, тощо.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини