Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет рекомендував прийняти за основу доопрацьований законопроєкт про підвищення податків

Реклама

Профільний Комітет ВР за результатами засідання рекомендував прийняти за основу доопрацьований законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Про це повідомив Голова Комітету Данило Гетманцев.

Доопрацьованим законопроєктом передбачається, зокрема:

  • підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%;

  • встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи; 

  • встановлення військового збору для ФОП - платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% мінімальної ЗП.

  • визначено, що встановлені особливості оподаткування військовим збором діятимуть до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан;

  • встановлення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25% - з 2025 року;

  • щомісячне подання звітності про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і суми утриманого з них податку, а також суми нарахованого єдиного внеску;

  • встановлення щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств для платників податку, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним (за кожну АЗС):

- у розмірі 60 тис грн у разі реалізації двох та більше видів пального;

- у розмірі 30 тис грн у разі реалізації виключно скрапленого газу;

- у розмірі 45 тис грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше;

Для місць роздрібної торгівлі пальним, за адресою якого здійснюється роздрібна торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами:

- у розмірі 80 тис грн у разі реалізації двох та більше видів пального;

- у розмірі 40 тис грн у разі реалізації виключно скрапленого газу;

- у розмірі 60 тис грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше.

Окрім того, передбачається розробка окремого законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування надходжень від військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх цільового спрямування на потреби безпеки і оборони.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини