Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укрпошта" змінила правила оплати за посилки для ФОПів Новини компаній

Реклама

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» змінив правила оплати за посилки для ФОПів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Так, з 30 серпня 2024 року "Укрпошта" припиняє приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці.

Зазначені нововведення у компанії пояснюють необхідністю виконання постанови правління НБУ від 23 серпня 2024 року № 100, якою вносяться зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

Цим документом заборонено виплату переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям. Такі перекази можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП.

«Укрпошта» наводить норми зазначеної постанови: «суб'єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб'єктів господарювання».

В компанії додали, що усі послуги, надані до цієї дати, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини