Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада не підтримала доопрацьований законопроєкт про підвищення податків

Реклама

Верховна Рада не підтримала у першому читанні законопроєкт № 11416-д щодо збільшення податків, який мав на меті залучити до бюджету 30 млрд гривень. Про це повідомив перший заступник фінансового комітету ВР Ярослав Железняк.

За його словами, за відповідне рішення проголосували лише 224 народні депутати з необхідних мінімум 226.

Законопроєкт відправили на повторне перше читання.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Доопрацьований законопроект враховував окремі пропозиції, які передбачалися законопроєктом № 11416, зокрема:

  • підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%;

  • встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку третьої групи;

  • встановлення військового збору для ФОПів - платників єдиного податку першої, другої та четвертої групи на рівні 10% мінімальної заробітної плати.

Разом з тим, на відміну від попередніх проєктів він передбачав:

  • уточнення строку застосування запропонованих законопроектом особливостей оподаткування військовим збором - до 31 грудня року, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан;

  • встановлення базової ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;

  • встановлення щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств для платників податку, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним;

  • щомісячне подання звітності про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і суми утриманого з них податку, а також суми нарахованого єдиного внеску.

Крім того, ним пропонувалось розробити окремий законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування надходжень від військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх цільового спрямування на потреби безпеки і оборони.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини