Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством

Реклама

Кабінет Міністрів розширив повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством.

Відповідні зміни до постанов від 3 лютого 2016 року № 43 і від 25 жовтня 2017 року № 1110 Уряд ухвалив на засіданні 6 вересня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Рішення Уряду врегульовує питання координації боротьби із шахрайством з коштами Європейського Союзу, а також удосконалює механізм міжвідомчої взаємодії Держаудитслужби», - зазначається у повідомленні.

Насамперед йдеться про організацію роботи Держаудитслужби як Служби координації боротьби із шахрайством для організації взаємодії з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Так, зміни до Положення про Держаудитслужбу передбачають:

  • уповноваження Держаудитслужби на здійснення функції Служби координації боротьби із шахрайством;

  • розширення повноважень відомства щодо розгляду звернень (заяв, скарг тощо) та надання роз'яснень з питань боротьби із шахрайством з коштами ЄС, корупцією та будь-якими іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС.

Крім того, Порядок реалізації механізму міжвідомчої взаємодії доповнено повноваженнями Служби координації боротьби із шахрайством. Це, зокрема:

  • керівництво розробкою та реалізацією Національної стратегії для захисту фінансових інтересів ЄС із попереднім оцінюванням ризиків;

  • розробка пропозицій до відповідних законодавчих та нормативно-правових актів;

  • сприяння проведенню адміністративних розслідувань (перевірок на місцях та інспектувань) OLAF.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ратифікувала Угоду про участь України у програмі ЄС по боротьбі із шахрайством (EUAF), що направлена на боротьбу з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю, що стосується фінансових інтересів ЄС.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини