Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності правила перевезення медичного канабісу

Реклама

Кабінет Міністрів визначив правила транспортування Україною конопель для медичних цілей, рослинної субстанції канабісу та виготовлених з них лікарських засобів, а також - оформлення необхідних документів.

Відповідні зміни до Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Уряд вніс постановою № 1005 від 3 вересня 2024 року. Документ набув чинності 5 вересня.

Перевозити медичний канабіс зможуть суб'єкти господарювання усіх форм власності за наявності у них ліцензії на перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Робити це можна буде або на замовлення, або самим суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво, виготовлення та/або використання медичних конопель. Ще одна обов'язкова умова - забезпечення схоронності вантажу. Відповідальність за це і за конфіденційність інформації про перевезення покладається на керівника суб'єкта господарювання.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

До охорони кожного перевезення мають бути залучені державні охоронні компанії, які дотримуватимуться умов охорони цінних вантажів.

При перевезенні рослинної субстанції канабісу або вироблених з неї лікарських засобів, якщо кількість діючої речовини перевищує 10 л (кг), таке авто має бути обладнане супутниковими системами контролю з реєстрацією та моніторингом маршруту, що дозволяє ідентифікувати та встановлювати місцеперебування автомобіля.

Перевозити менш як 10 л (кг) лікарських засобів із медичного канабісу у межах міста чи області можна буде без залучення охоронної компанії, а питання охорони вантажу під час перевезення має забезпечити керівник суб'єкта господарювання.

Вантаж можна буде перевозити лише автомобільним або повітряним транспортом. Пересилання медичного канабісу у поштових відправленнях або залізничним транспортом заборонено.

Перевезення здійснюватиметься у супроводі уповноваженої особи, призначеної керівником суб'єкта господарювання. Факт отримання вантажу підтверджуватиме товарно-транспортна накладна із зазначенням реєстраційного номера автомобільного транспортного засобу, яку підписує уповноважена особа. Ця особа вестиме облік перевезеного вантажу із зазначенням у спеціальному журналі (у паперовій та/або електронній формі) загальної маси, кількості місць, кінцевого пункту призначення, номера і дати підписання товарно-транспортної накладної, коду згідно з ЄДРПОУ та найменування вантажоодержувача.

За матеріалами МОЗ.

Нагадаємо, з 16 серпня в Україні почав діяти Закон про легалізацію медичного канабісу. Його найголовнішою новацією є дозвіл на використання канабісу в медичних цілях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини