Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДТЕК інвестує 140 млн євро в установки зберігання енергії

Реклама

Енергетичний холдинг «ДТЕК» планує побудувати в Україні установки зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як зазначається, в проєкт буде інвестовано 140 млн євро, що робить компанію найбільшим інвестором в установки зберігання енергії в Україні.

Батареї будуть введені в експлуатацію не пізніше вересня 2025 року та розпочнуть надання допоміжних послуг НЕК «Укренерго». Йдеться про низку об'єктів, географічно розподілених по Україні.

В ДТЕК нагадали, що 22 серпня компанії енергохолдингу разом з іншими гравцями енергетичної галузі перемогли в аукціоні НЕК «Укренерго» на надання допоміжних послуг.

«Це відкриває можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та будівництва нових балансуючих потужностей. Установки зберігання енергії є стратегічним напрямком розвитку групи ДТЕК», - наголошується у повідомленні.

Раніше компанія також стала учасником будівництва першого в Польщі значного проєкту з систем зберігання електроенергії. Мета - створення загальноєвропейської енергетичної системи, покликаної об'єднати Україну та ЄС.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини