Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують скасувати митні пільги для міжнародних посилок

Реклама

Народні депутати вже готують законопроєкт про скасування митних пільг для міжнародних посилок. Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Економічна правда.

"Ми не відмовилися від цієї ідеї. Плануємо скасувати пільгу для посилок окремим законопроєктом. Наразі він розробляється", - зазначив Гетманцев.

Однак терміни, коли цей законопроєкт буде готовий та почне розглядатись, поки невідомі.

Як повідомлялось, 18 липня поточного року Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт № 11416 про підвищення податків, яким, серед іншого, передбачалось внести зміни до законодавства в частині оподаткування поштових відправлень.

Так, ним пропонувалось скасувати можливість ввезення на територію України без сплати ПДВ товарів у міжнародних експрес-відправленнях вартістю до 150 євро та запровадити податок на всі посилки, за винятком відправлень від фізичних осіб вартістю до 45 євро. що відповідають низці умов.

Минулого тижня Рада провалила голосування за доопрацьований законопроєкт № 11416-д.

Нагадаємо, чинне законодавство України дозволяє ввозити без сплати податку товари у міжнародних експрес-відправленнях на адресу фізичних осіб, митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, без уточнення, хто може бути відправником.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини