Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді готують новий механізм сплати акцизного податку виробниками спирту

Реклама

Для виробників спирту етилового та біоетанолу пропонують визначати податкові зобов'язання з акцизного податку з урахуванням гарантованого податкового зобов'язання. Відповідний законопроєкт № 12038 зареєстровано у ВР.

Під гарантованим податковим зобов'язанням з акцизного податку розуміється величина, розрахована виходячи з максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу.

Гарантоване податкове зобов'язання обчислюватимуть за формулою:

ГПЗ = Об х К х Ст, де:

Об - обсяг спирту етилового, біоетанолу в літрах 100-відсоткового спирту етилового, визначений як максимальна продуктивність обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу;

Ст - ставка акцизного податку, визначена пунктом 215.3 статті 215 цього Кодексу, діюча на перше число звітного (податкового) періоду;

К - кількість днів в календарному місяці податкового (звітного) періоду;

При цьому:

значення показника "ОбхК" зменшується на обсяг спирту етилового, біоетанолу в літрах 100-відсоткового спирту етилового:

  • який підлягає оподаткуванню за нульовою ставкою акцизного податку або звільнений від оподаткування акцизним податком;

  • вивезеного за межі митної території України у податковому (звітному) періоді;

  • втраченого у податковому (звітному) періоді в межах встановлених норм втрат;

  • повернутого покупцем у податковому (звітному) періоді;

показник "К" зменшується на кількість днів, протягом яких виробницто спирту етилового, біоетанолу не здійснювалося по причині зупинки виробництва або внаслідок технічних або регламентних робіт та за умови повідомлення про такі обставини в день їх настання постійного представника контролюючого органу на акцизному складі та центральний органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, з метою пломбування місць можливого доступу до спирту етилового, біоетанолу їх розпломбування після закінчення визначених у цьому пункті обставин.

При позитивному значенні різниці між сумою гарантованого податкового зобов'язання та сумою податкових зобов'язань з акцизного податку за податковий (звітний) період платник податку зобов'язаний збільшити визначену в податковій декларації за податковий (звітний) період суму акцизного податку, що підлягає сплаті до бюджету, на суму такого позитивного значення.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Замов LIGA360 для своєї компанії на умовах Special program. Завжди май відповіді з “гарячих” питань для бізнесу та ухвалюй інформовані рішення: зміни воєнного стану, кадрові й податкові питання, судова практика, правова картина дня та новини твоєї галузі. Гарантуй найкращу ціну саме зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини