Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ анулював ліцензію страховій компанії "Оранта-Січ"

Реклама

НБУ застосував до ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ОРАНТА-СІЧ" захід впливу у вигляді віднесення страховика до категорії неплатоспроможних та анулював ліцензію на здійснення діяльності із страхування, інформує регулятор.

За результатами здійснення безвиїзного нагляду за діяльністю страховика встановлено недотримання ним вимог до платоспроможності, а саме: станом на 01 липня 2024 року розмір прийнятного регулятивного капіталу для виконання вимог до мінімального капіталу ПрАТ "СК "ОРАНТА-СІЧ" на понад 50% менший рівня мінімального капіталу, встановленого нормативно-правовими актами регулятора.

Також ПрАТ "СК "ОРАНТА-СІЧ" не виконало вимоги статей 117 та 118 Закону України "Про страхування" щодо необхідності подання плану протягом 15 днів з дня виявлення відповідних обставин.  

Рішення про застосування заходу впливу прийняте 19 вересня 2024 року та набрало чинності цього ж дня.

Крім того, Національний банк звернеться до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ПрАТ "СК "ОРАНТА-СІЧ".

Читайте також: Заходи впливу НБУ: ключові ризики для фінустанов

Хочете оцінити фінансову стабільність бізнес-партнера? Перевірити чи не має він боргів, судових справ? Спробуйте нове рішення LIGA360 від LIGA ZAKON! Всі види джерел для всебічної оцінки контрагентів: реєстри, судові рішення, санкційні списки та медіа. Залиште заявку на презентацію LIGA360 для вашої команди.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини