Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес проти ретроспективного запровадження нових податків - позиція СУП

Реклама

Спілка українських підприємців та Федерація роботодавців України висловили публічну позицію щодо ухваленого в першому читанні законопроєкту №11416-д, який передбачає підвищення податків для фінансування Збройних Сил України.
СУП та ФРУ розуміють важливість наповнення Державного бюджету та необхідність належного фінансування ЗСУ, разом з тим виступають проти

  • ретроспективного запровадження нових податків (на фінансові та банківські установи). Це підриває довіру бізнесу до влади та суперечить положенням Податкового Кодексу України.

  • обов'язкової щомісячної звітності з ПДФО для бронювання, поки не буде чітко визначено механізм бронювання.

На думку бізнес-спільноти рішення органів влади мають бути послідовними, обґрунтованими та законними, пошук додаткових фінансових ресурсів має бути рівномірно розподілений між бізнесом і більш ефективною роботою державних органів.
Спрощення податкової системи, зниження адміністративного навантаження та боротьба з корупцією - це ключові кроки для залучення бізнесу до легальної економіки та збільшення податкових надходжень.
Спілка, ФРУ закликають народних депутатів, Міністерство економіки України, Міністерство фінансів України до конструктивного діалогу та, окрім збільшення фіскального навантаження на бізнес, знайти рішення проблемних питань бізнесу, які б сприяли його економічному зростанню та розвитку. 

Нагадаємо, Рада з другої спроби підтримала законопроєкт про підвищення податків. Голосування за законопроєкт у другому читанні відбудеться приблизно у середині жовтня . Вже є реакція ЄБАФРУІТ-бізнесу

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб. 

Зараз діє Special program для рішення LIGA360Поспіши замовити для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини