Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних

Реклама

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних приведено у відповідність до вимог Закону № 3706-ІХ для забезпечення комплексного підходу до механізму застосування експортного забезпечення товарів. Відповідні зміни затверджено постановою Кабміну від 24 вересня 2024 року № 1088.

Зокрема, доповнено Порядок новими нормами, що визначають тривалість операційного дня для реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, та запроваджено механізм скасування реєстрації ПН/РК.

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України:

  • операційний день для реєстрації ПН/РК, на який припадає граничний строк реєстрації, триває з 0 годин 00 хвилин до 24 години 00 хвилин;

  • реєстрація ПН/РК, поданих для реєстрації у день, на який припадає граничний строк реєстрації, та надсилання квитанції здійснюється не пізніше наступного операційного дня з дня подання для реєстрації таких ПН/РК.

Тимчасово, на період дії режиму експортного забезпечення, реєстрація податкових накладних, у яких відображена операція з вивезення за межі митної території України товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, та розрахунків коригування до них здійснюється з урахуванням таких особливостей:

  • реєстрація зазначених ПН/РК та надсилання квитанції здійснюється протягом трьох операційних днів з дня їх подання для реєстрації.

  • реєстрація зазначених ПН/РК скасовується через 30 календарних днів з дати реєстрації податкової накладної, протягом яких на відповідні товари не було оформлено митну декларацію, що підтверджується даними Держмитслужби. У такому випадку до Реєстру вносяться відомості щодо ПН/РК, реєстрацію яких скасовано, а також формується квитанція в електронній формі про скасування реєстрації, яка надсилається платнику податків протягом операційного дня. У такій квитанції зазначаються дата та час її формування, реквізити податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрацію яких скасовано.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії. 

Встигни скористатися Special program для рішення LIGA360. Гарантуй найкращу ціну для своєї компанії. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини