Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миргородський та Моршинський заводи можуть націоналізувати

Реклама

25 вересня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування до Фрідмана Михайла Маратовича, Авена Петра Олеговича, Косогова Андрія Миколайовича та компанії «Rissa Investments Limited» санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», повідомили в Мін'юсті.

Міністерство просить стягнути в дохід держави:

- 82,1086 % від загальної кількості акцій ПрАТ «Страхова компанія «Альфа Страхування»,

- 86,2264 % частки статутного капіталу ТОВ «Альфа-Лізинг Україна», ТОВ «Паритет Фінанс», ТОВ «Сенс Діджитал», ТОВ «Універсальна лізингова компанія «АЛЬФА»

якими опосередковано володіють Фрідман Михайло Маратович, Авен Петро Олегович, Косогов Андрій Миколайович

- 100% від загальної кількості акцій ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод», ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», ПрАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи»,

- 100% частки статутного капіталу ТОВ «ІДС Аква Сервіс», ТОВ «Потужність», ПП «ІВА», ДП «НОВА.КОМ»,

- 3,343445 % від загальної кількості акцій ПрАТ «Українська галузева компанія по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод «УКРПИВО»,

якими опосередковано володіє компанія «Rissa Investments Limited».

Фрідман М.М., Авен П.О. та Косогов А.М. є російськими бізнесменами, засновниками та акціонерами компаній, які входять до фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп».

Компанія «Rissa Investments Limited» є холдинговою компанією, дочірні підприємства якої здійснюють виробництво та дистрибуцію мінеральних вод, зокрема, на території України, російської федерації та Грузії, та разом з компанією «Rissa Investments Limited» утворюють Групу компаній «Боржомі».

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Встигни скористатися Special program для рішення LIGA360. Гарантуй найкращу ціну для своєї компанії. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини