Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕКА Польщі KUKE вперше застрахувала польські інвестиції в Україні

Реклама

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні. Вартість застрахованого об'єкта перевищує 45 мільйонів доларів. Про це повідомили в Мінекономіки.

Це перша співпраця між KUKE та агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA після підписання меморандуму про взаєморозуміння на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні за участі Міністерства економіки України.

«Ця  угода є важливим сигналом для потенційних інвесторів, що вкладати в українську економіку можна і потрібно вже зараз. Адже ми маємо як інструменти підтримки інвесторів, так і розгалужену інфраструктуру страхування від воєнних ризиків. Наш наступний крок - це комплексна загальнодержавна система страхування від воєнних ризиків, яка допоможе отримати доступне страхування не тільки для приватного сектора, а й для населення», - зазначила Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Страхування політичних ризиків, надане MIGA та перестраховане KUKE, покриває потенційні втрати, зокрема, пов'язані з ризиками війни. Катаржина Ковальська, заступниця генерального директора KUKE, зазначила, що ця знакова операція є першим випадком страхування польських інвестицій в Україні з початку повномасштабної війни.

Зокрема для KUKE це також перша перестрахувальна операція щодо політичних ризиків, пов'язаних з іноземними прямими інвестиціями в Україну, здійснена для інвестора. Це також перша в історії перестрахувальна операція, укладена з багатосторонньою фінансовою інституцією.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Нагадаємо, 9 квітня 2024 року Уряд затвердив Перелік воєнних та політичних ризиків, а також Умови й порядок страхування (перестрахування) воєнних та політичних ризиків під час здійснення видів діяльності Експортно-кредитного агентства (ЕКА),

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини