Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова форма податкової накладної застосовуватиметься вже з 1 жовтня

Реклама

ДПС інформує, що з 01.10.2024 набирає чинності наказ Міністерства фінансів України від 09.08.2024 № 400, яким викладено у новій редакції, зокрема:

Нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Таким чином застосування форм, викладених наказом Мінфіну № 400 у новій редакції, починається з:

  • 1 жовтня 2024 року - для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які з вказаного періоду платники направляють на реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних (у тому числі і податкові накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 01 жовтня 2024 року та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних);

  • з 1 листопада 2024 року - для податкової декларації з податку на додану вартість, тобто яка подається починаючи із звітного (податкового) періоду за жовтень 2024 року.

Також, починаючи з 1 листопада 2024 року, за новою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію. 

Докладніше:

Оновлена ПДВ-звітність: стислий огляд

Мінфін затвердив нові форми ПН/РК

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини