Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Транзитні спрощення: затверджено порядок виконання митних формальностей під час застосування статусу авторизованого вантажовідправника МДП

Реклама

Мінфін наказом від 16.09.2024 № 443 затвердив Порядок виконання митних формальностей під час застосування транзитних спрощень "статус авторизованого вантажовідправника МДП" та "статус авторизованого вантажоодержувача МДП". Документ набирає чинності через 60 днів з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, Рада у липні 2023 року прийняла Закон, який розширює можливості використання митних декларацій та електронної транзитної системи, які було запроваджено після приєднання України до європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту. Закон, серед іншого, передбачає імплементацію у національне митне законодавство таких транзитних спрощень як «статус авторизованого вантажовідправника МДП» та «статус авторизованого вантажоодержувача МДП». Детальніше в інфографіці:

Затверджений Порядок застосовується у випадках виконання перевезення МДП товарів, місцем завантаження або кінцевим місцем розвантаження яких є авторизований об'єкт.

Установлено, що до об'єктів підприємств, які отримали авторизацію на застосування транзитного спрощення "статус авторизованого вантажовідправника МДП" або "статус авторизованого вантажоодержувача МДП", не застосовуються положення пп. 1.2 - 1.9 п. 1 наказу Мінфіну від 30.05.2012 N 646 "Про місця доставки товарів транспортними засобами".

Порядок має забезпечити реалізацію прав підприємств, які отримають статус авторизованого вантажовідправника МДП або авторизованого вантажоодержувача МДП, на транзитні спрощення, зокрема, відправляти чи отримувати товари, що переміщуються на умовах Конвенції МДП, з/на своїх авторизованих об'єктів за спрощеною процедурою без пред'явлення таких товарів та книжки МДП митному органу. Також це спростить виконання логістичних операцій та скоротить часові та фінансові витрати при виконанні митних формальностей для підприємств одержувачів, відправників, перевізників та митних органів. Митні органи зможуть здійснювати дистанційно митний контроль із застосуванням аналізу ризиків.

LIGA360 змінюється для тебе! Єдиний інформаційний продукт для всієї компанії. Спільне поле для роботи із правовими, судовими, реєстровими, договірними, медійними даними. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини