Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європейська Рада встановила нові механізми запровадження санкцій у відповідь на гібридні загрози з боку рф

Реклама

Рада ЄС 8 жовтня затвердила новий механізм санкцій проти росії у відповідь на її гібридні дії проти європейських країн. Про це повідомила пресслужба Ради.

Цей механізм дозволить ЄС запроваджувати нові санкції проти фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у діях і політиках уряду рф, які підривають фундаментальні цінності ЄС та його держав-членів, їх безпеку, незалежність і цілісність, а також цінності міжнародних організацій та третіх країн.

Відтепер ЄС зможе протистояти різноманітним гібридним загрозам, таким як:

  • підрив виборчих процесів і функціонування демократичних інститутів;

  • погрози та саботаж економічної діяльності, послуг, що становлять суспільний інтерес або критичної інфраструктури;

  • використання скоординованої дезінформації, маніпулювання іноземною інформацією; 

  • зловмисна кібердіяльність;

  • інструменталізація мігрантів та інша дестабілізуюча діяльність.

Сьогоднішнє рішення, засноване на пропозиції верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, є частиною відповіді ЄС на триваючу кампанію гібридної діяльності росії, яка нещодавно посилилася завдяки новим операціям на європейській території.

Згідно з новоствореною системою, активи зазначених осіб будуть заморожені, а громадянам і компаніям ЄС буде заборонено надавати їм кошти. Крім того, на фізичних осіб також поширюватиметься заборона на в'їзд або транзит через територію ЄС.

Нова LIGA360 змінює все! Посилюй пильність в роботі з контрагентами та партнерами. Здійснюй санкційний скринінг. Перевіряй контрагентів за 46 списками зі 144 юрисдикцій. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини