Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП ухвалила рішення, яке стимулюватиме будівництво когенераційних установок

Реклама

НКРЕКП 9 жовтня 2024 року ухвалила рішення, яке спрощує підхід до розрахунку та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії, що здійснюється на когенераційних установках з тепловою потужністю кожної такої когенераційної установки не більше 4,3 Гкал/год (крім суб'єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії). Про це повідомили на сайті регулятора.

Відповідні зміни були внесені до Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках, затвердженої постановою НКРЕКП від 01.08.2017 № 991.

Рішення розроблене з метою створення позитивних і довготривалих сигналів для потенційних інвесторів в будівництво розподіленої когенерації.

Проєкт рішення пройшов передбачену законодавством процедуру, зокрема схвалення та відкрите обговорення, що було проведене на засадах гласності та відкритості, під час якого було заслухано всі зауваження і пропозиції, які були враховані, частково враховані або відхилені із зазначенням способу врахування та мотивів відхилення.

Тарифи на виробництво тепла на когенераційних установках із тепловою потужністю не більше 4,3 Гкал/год. для ліцензіатів, які провадять господарську діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, розраховуються на рівні витрат на придбання палива, транспортування природного газу, придбання електроенергії, витрат на покупну теплову енергію, а також витрат, що визначаються до повної планової собівартості виробництва тепла власними теплоелектроцентралями, теплоелектростанціями, атомними електростанціями, когенераційними установками, установками з використанням альтернативних джерел енергії для виробництва 1 Гкал теплової енергії, що враховані в діючих тарифах.

Хочете отримати ще більше аналітичних матеріалів за цією темою? Вони постійно доповнюються у новій LIGA360. Дізнайтесь більше переваг, замовивши персональну презентацію менеджера. 

Читайте також: Генератори на підприємстві, когенераційні установки та приєднання до електромереж - Енергетичний дайджест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини