Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники з зон активних бойових дій зможуть отримувати пільгові гранти

Реклама

Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових дій, зможуть отримувати грант у розмірі до 8 млн грн. Відповідне рішення Уряд підтримав на засіданні 15 жовтня 2024 року, інформує Урядовий портал.

Держава профінансує 80% вартості поданого проекту, а 20% грантер має покрити з власних чи кредитних коштів.

Грант можна буде використати на інвестиційні потреби - придбання нового виробничого або енергетичного обладнання.

Програма грантів на розвиток переробної промисловості рішенням Уряду розширена на:

  • підприємства переробки, які працюють на територіях активних бойових дій. Обов'язкова умова - на території діяльності підприємства, мають працювати державні інформаційні ресурси.

  • типографії та підприємства поліграфії.

Змінено також вимоги до кількості робочих місць, які обов'язково має створити грантер. Раніше залежно від суми гранту, це було від 5 до 25 робочих місць. Тепер обов'язковою умовою буде створення від 5 робочих місць - незалежно від розміру гранту. Водночас Уряд додав нову умову: за три роки отримувачу потрібно буде сплатити ЄСВ із зарплати нових працівників на суму, не менше ніж 20% від суми гранту.

Таким чином, наприклад, отримувач гранту в 8 млн грн зможе найняти 25 працівників із зарплатою в 10 тис. грн. Або, якщо має потребу в висококваліфікованому персоналі - працівників зі значно вищою щомісячною зарплатою.

Зміни внесено до постанови Кабміну №739.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов?язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії. 

Також вас може зацікавити ІПК щодо податкових наслідків у разі отримання коштів у вигляді гранту

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини