Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент Зеленський представив основні пункти Плану перемоги

Реклама

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня представив у Верховній Раді частину пунктів Плану перемоги, повідомляє liga.net.

План містить містить п'ять основних пунктів та три секретні доповнення.

"Пункт перший - геополітичний. Пункти другий, третій - військові, пункт четвертий - економічний, пункт п'ятий - безпековий. Пункти розраховані по часу: перші чотири - на час війни, щоб її завершити. П'ятий - післявоєнний, щоб гарантувати безпеку Україні", - розповів глава держави.

Основні пункти документа:

1. Запрошення в НАТО. Зеленський зазначив, що це стане "свідченням рішучості" і продемонструє, як партнери бачать Україну в контексті "архітектури безпеки".

2. Посилення оборони. Цей пункт передбачає проведення операцій у стратегічно важливих районах для уникнення утворення буферних зон на території України, виведення систем ППО, спільне з партнерами збиття російських літаків, активніше використання українських дронів та ракет, зняття обмежень на використання озброєння, а також доступ до розвідувальної інформації від партнерів. У цей пункт також входить конкретний перелік західної зброї, яку Україна прагне отримати.

3. Стримування агресії. Передбачає створення комплексного неядерного пакета стримування, який має захистити від російської агресії та зменшити її можливості.

4. Розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій. Україна пропонує укласти спеціальні угоди з Європейським Союзом та США, які стосуватимуться спільного захисту, а також інвестування у видобуток і використання таких ресурсів, як уран, титан і літій.

5. Пункт післявоєнного часу. Україна матиме значний та досвідчений військовий контингент, сформований з воїнів, які мають реальний досвід сучасних бойових дій. Цей український досвід повинен бути використаний для зміцнення оборони всього Альянсу та підвищення безпеки в Європі.

"Якщо ми, українці та партнери, не встигнемо посилитись зараз, то Путін встигне посилитись наступного року. Посилитись так, щоб назавжди відкинути дипломатію", - заявив він.

Глава держави наголосив, що Росія має назавжди втратити контроль над Україною.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини