Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено методику вимірювання якості послуг в мережах мобільного зв'язку

Реклама

НКЕК постановою від 18.09.2024 № 493 затвердило Методику вимірювання параметрів якості та розрахунку показників якості електронних комунікаційних послуг у мережах мобільного зв'язку при здійсненні моніторингу якості електронних комунікаційних послуг.

Методику розроблено з метою забезпечення виконання НКЕК та/або державним підприємством, що перебуває у сфері його управління, покладених на них завдань, в частині здійснення моніторингу якості електронних комунікаційних послуг.

Документ встановлює сукупність процедур та послідовність дій щодо проведення випробувань та обробки їх результатів з метою визначення показників якості електронних комунікаційних послуг при здійсненні моніторингу якості на мережах мобільного зв'язку під час драйв-тестів.

У НКЕК зазначають, що можливе застосування методики при здійсненні заходів з проведення випробувань якості послуг мобільного зв'язку для оприлюднення та регулярного оновлення інформації щодо неї відповідно до вимог Порядку оприлюднення інформації щодо якості надання електронних комунікаційних послуг.

Випробування виконуються згідно з Планом-графіком здійснення моніторингу якості на мережах мобільного зв'язку, який розробляється державним підприємством "Український державний центр радіочастот".

План-графік повинен містити перелік населених пунктів згідно з Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, доріг та маршрутів проведення драйв-тестів, на яких планується проведення моніторингу якості.

Випробування можуть проводитись у робочі дні в часовому інтервалі від 08:00 до 22:00 години, а також у періоди найбільшого навантаження на мережу.

Під час випробування перевіряються наступні показники якості:

  • відсоток невдалих спроб приєднання до мережі з комутацією пакетів;

  • відсоток спроб приєднання до мережі з комутацією пакетів, які відповідають нормам за часом приєднання до мережі з комутацією пакетів;

  • відсоток невдалих викликів для національних викликів;

  • відсоток викликів, які відповідають нормам за часом встановлення з'єднання, для національних викликів;

  • відсоток з'єднань, що відповідають нормам за якістю передавання мовної інформації, для методів оцінки POLQA;

  • відсоток встановлених з'єднань, які закінчилися передчасним роз'єднанням не за ініціативою абонента для національних з'єднань;

  • відсоток невдалих спроб встановлення з'єднання набору Інтернет-протоколів передавання даних (TCP/IP-з'єднання) для отримання послуги протоколу передавання гіпертекстових документів (HTTP);

  • відсоток TCP/IP-з'єднань для доступу до послуги HTTP, під час встановлення яких відбулося перевищення нормованого часу;

  • середня швидкість передавання даних в напрямку від базової станції до кінцевого обладнання;

  • середня швидкість передавання даних в напрямку від кінцевого обладнання до базової станції;

  • час затримки між пакетами відправлення та приймання в обох напрямках;

  • варіація затримки пакетів;

  • втрата пакетів.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини