Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР рекомендує прийняти в цілому урядовий проєкт щодо окремих питань розкриття банківської таємниці

Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому урядовий проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань розкриття банківської таємниці та заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісті за особливих обставин (проєкт № 9235). Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроектом передбачено, що банки розкриватимуть інформацію, що становить банківську таємницю:

  • на запити Мін'юсту з метою вжиття заходів для розшуку майна осіб, до яких застосовано санкції, для забезпечення виконання рішення суду про заборону політичної партії, під час розгляду справ щодо захисту інтересів України як держави;

  • на запити нотаріусів для вжиття ними заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісти за особливих обставин.

Хочете оцінити фінансову стабільність бізнес-партнера? Перевірити чи не має він боргів, судових справ? Спробуйте нове рішення LIGA360 від LIGA ZAKON! Всі види джерел для всебічної оцінки контрагентів: реєстри, судові рішення, санкційні списки та медіа. Залиште заявку на презентацію LIGA360 для вашої команди.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини