Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлення в LIGA360: нові можливості для аналізу тендерів

25 жовтня 2024, 15:25
14
0
Автор:
Реклама

Комплексний продукт для контролю ризиків та ухвалення аргументованих рішень LIGA360 надає нові можливості для аналізу тендерів  

Нещодавно LIGA ZAKON випустила комплексний продукт для контролю ризиків та ухвалення аргументованих рішень LIGA360. Завдяки інтеграції та взаємозв'язку різних типів інформації система надає можливість виявляти правові, регуляторні, судові, фінансові, репутаційні, договірні ризики, а також ризики співпраці з компаніями та персонами. Уже сьогодні LIGA360 використовують провідні фахівці в бізнесі та державних установах. 

Днями LIGA360 було доповнено новим режимом роботи - аналіз тендерів. Новий функціонал розширив можливості системи для щоденного комплексного моніторингу та виявлення ризиків у співпраці з компаніями.  

"Аналіз тендерів" у LIGA360 дає змогу замовникам закупівель перевіряти учасників тендера й уникати ризиків, пов'язаних із невідповідністю компаній прописаним вимогам, з наявністю в них токсичних зв'язків, унесенням їх до санкційних списків чи роботою з підсанкційними організаціями, а також шукати можливі зв?язки з іншими учасниками, оцінювати репутаційні ризики співпраці тощо. Тобто новий функціонал - це можливість оцінювати кожного учасника тендера за багатьма параметрами та здійснювати глибоку перевірку контрагентів для ухвалення виваженого рішення про співпрацю. А для компаній, які беруть участь у тендері, це можливість проаналізувати інших кандидатів, бути в курсі вимог та оцінити свої шанси на перемогу, знайти схожі закупівлі тощо. 

«Оскільки сфера тендерних закупівель залишається однією з найбільш насичених ризиками, новий функціонал LIGA360 для аналізу тендерів сприятиме добросовісній конкуренції, відкритості та прозорості процесу закупівель у країні. Він необхідний для ефективної роботи як замовників закупівель і комплаєнс-офіцерів, які перевіряють учасників та забезпечують чесну конкуренцію, так і бізнесу, який бере участь у торгах. Також цей функціонал необхідний деравним органам, які здійснюють контроль у сфері публічних закупівель, журналістам-розслідувачам та громадським активістам для ефективного громадського контролю», - розказують розробники LIGA360 про новий режим роботи.  

Отже, за допомогою LIGA360 можна виконати комплексну оцінку учасників тендерів, а саме: 

1. Глибоко дослідити учасників тендера, зокрема їхнє повне досьє, і виявити можливі зв'язки з іншими учасниками й організатором. 

2. Дізнатись, чи має учасник закупівлі стосунок до бізнес-групи, дослідити всі компанії групи та інформацію про ключових осіб: знайти інформацію про кінцевих бенефіціарів, про санкції (якщо вони є) щодо засновників або керівництва компанії тощо. А також оцінити репутаційні ризики співпраці з певною бізнес-групою, проаналізувавши згадки в медіа. 

3. Перевірити, чи немає компанії в санкційних списках. 

4. Виявити ймовірний зв'язок компанії з рф, рб, Іраном, Північною Кореєю. 

5. Дослідити судові справи, відкриті виконавчі впровадження, судові засідання компанії. 

6. Перевірити, чи немає компанії в чорному списку Антимонопольного комітету України. 

7. Дослідити перелік зареєстрованих видів діяльності учасників тендера, зміну напрямів діяльності, розмір статутного капіталу тощо. 

8. Перевірити перебування у списку Єдиного реєстру боржників, дослідити історію та дізнатися поточний стан податкового боргу. 

9. Перевірити, чи не перебуває компанія у стані припинення діяльності або банкрутства. 

10. Проаналізувати ключові ризик-фактори, пов'язані з переможцями тендера, а також багато іншого. 

Крім того, новий функціонал LIGA360 "Аналіз тендерів" може стати корисним додатковим інструментом для компаній, які хочуть упевнитись у благонадійності свого партнера або аналізують потенційну співпрацю в пошуках нового перевіреного підрядника чи постачальника. Адже якщо компанія тривалий час активно й успішно бере участь у тендерах і виконує свої зобов'язання, то це може свідчити про її надійність і хорошу репутацію.  

Нині LIGA360 є комплексним інструментом, який дає можливість не тільки аналізувати тендери та виконувати глибокі комплексні комплаєнс-перевірки компаній, а й працювати із законодавчою базою у сфері публічних закупівель, відстежувати зміни законодавства та регуляторних вимог, вивчати спеціальну аналітику тощо. У продукті на цей час є повний комплекс інструментів, що дає змогу бачити цілісну картину та весь спектр ризиків, пов'язаних із тендерними закупівлями, брати до уваги різні напрями роботи та будувати ефективні механізми аналізу компаній, персон і фізичних осіб, пов'язаних із тендерами, на тому рівні, якого вимагають реалії сьогодення. 

А для того щоб кожен користувач LIGA360 мав можливість ще комплексніше підходити до аналізу ризиків, продукт постійно розвивається та доповнюється новими можливостями для роботи. Окрім появи "Аналізу тендерів", нещодавно також відбулось оновлення функціонала в розділах моніторингу та роботи із законодавством і нормативно-правовими актами, а також у розділі "Компанії та персони", який поповнився новою функцією перевірки фізичних осіб.  
Якщо ви є користувачем
LIGA360, перейти до аналізу тендерів можна за посиланням. Якщо ви ще не користуєтесь LIGA360 - саме час розпочати! Замовляйте презентацію і тестовий доступ до продукту за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини