Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завершується нормативне забезпечення діяльності Фонду енергоефективності

26 липня 2018, 17:34
173
0
Реклама

24 липня було офіційно зареєстровано Фонд енергоефективності як юридичну особу у формі державної установи та призначено виконуючу обов'язки директора Фонду - Юлію Головатюк-Унгуряну.

На засіданні 26 липня Кабмін збільшив статутний капітал Фонду до 1,6 млрд грн.

Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко зазначив, що такий статутний капітал дозволить запустити повноцінну роботу Фонду, а також впровадити його програми з енергоефективності у житловому секторі. Статутний капітал забезпечується бюджетними коштами, а програми фонду співфінансуватимуться міжнародними партнерами.

Також Міністр прозвітував про створену цього року правову основу для термомодернізації житлового сектору за допомогою Фонду. Це, і дев'ять постанов Кабміну, що регламентують роботу Фонду, і три міжнародних угоди щодо фінансування та створення мультидонорського фонду, і скоординована підтримка донорів - ЄС, GIZ, IFC, Світовий банк, ПРООН. Також розроблено «hand book» - операційний посібник для ОСББ. Найближчим часом буде розпочато конкурсний відбір членів наглядової ради Фонду.

Крім того, Кабмін прийняв дві постанови щодо проведення професійної атестації осіб, які мають намір стати енергоаудиторами, ведення баз даних сертифікатів, фахівців та звітів. Це є необхідною умовою для повноцінної роботи законів про енергетичну сертифікацію будівель, а також дозволить сформувати інститут професійних енергоаудиторів. Відтепер тільки атестаційні комісії при ВУЗах та саморегулівних організаціях будуть проводити професійну атестацію енергоаудиторів та видавати кваліфікаційні атестати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини