Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано впорядкувати принципи адміністративно-територіального устрою країни

12 липня 2018, 16:00
199
0
Реклама

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти в першому читанні законопроект № 8051, який визначає засади адміністративно-територіального устрою країни. Він повинен закріпити порядок утворення, реорганізації, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць. Система залишається трирівневою, але організація районного рівня наближається до європейських норм.

Також передбачено створення Державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць, сіл, селищ, міст, що входять до складу цих одиниць. Ведення цього реєстру повинно запобігти помилкам в назвах населених пунктів, які тягнуть за собою і помилки в документах юросіб і громадян.

Головне науково-експертне управління Апарату ВР відзначає, що прийняття законопроекту є необхідним, але вважає, що його потрібно доопрацювати після прийняття за основу. Без зауважень законопроект погодила Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад. Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування: Асоціація міст України та Українська асоціація районних та обласних рад підтримали проект, але зробили зауваження, які були частково враховані.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини