Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому випадку ФОП може не платити земельний податок?

10 липня 2018, 16:00
202
0
Реклама

Перша консультація стосується плати за землю у разі оренди площі у багатоквартирному будинку, який розміщений на цій землі. Визначено, що безпосереднім платником виступає особа, щодо якої здійснено реєстрацію державних прав на земельну ділянку під будинком та прибудинкову територію (установа або організація, яка здійснює управління багатоквартирним будинком державної або комунальної власності; ОСББ, яке є суб'єктом реєстрації).

Власник нерухомого майна, що розташоване на земельній ділянці, права на яку у нього не оформлені, не повинен платити земельний податок, - йдеться в другій консультації. Обов'язок по сплаті податку з'являється з моменту виникнення прав на цю земельну ділянку відповідно до запису, сформованого у Державному земельному кадастрі.

Третя консультація стосується ФОП - платників єдиного податку. Вони звільняються від сплати земельного податку, якщо він використовує будівлі (споруди), їх частини, для провадження господарської діяльності та оформив свої права на ділянку під такими об'єктами. Водночас, податок необхідно сплачувати ФЛП як у співвласнику багатоквартирного будинку у складі витрат на управління.

Відповідні консультації затверджені наказом Мінфіну № 602 від 6.07.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини