Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує криміналізувати значну контрабанду

6 липня 2018, 09:00
195
0
Реклама

Уряд пропонує встановити кримінальну відповідальність за контрабанду товарів у значних, великих та особливо великих розмірах. Відповідний законопроект № 8543 зареєстрований 3.07.2018.

Чинне законодавство передбачає кримінальну відповідальність виключно за контрабанду культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї або боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї або бойових припасів до неї), частин вогнепальної нарізної зброї, а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Тепер пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою у значних розмірах, якщо їх вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих - у 2 000 і більше разів, в особливо великих - у 5 000 і більше разів.

За контрабанду в значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до семи років, за повторне вчинення таких дій або контрабанду у великих розмірах - від п'яти до 12 з конфіскацією майна. За вищевказані дії, вчинені організованою групою або контрабанду в особливо великих розмірах, пропонують позбавляти волі на строк від восьми до 15 років з конфіскацією майна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини