Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписано закон про валюту

4 липня 2018, 16:01
161
0
Реклама

Петро Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу в Києві 4.07.2018 підписав закон «Про валюту» (проект № 8152), прийнятий ВР 21 червня.

Документ вводить принцип «дозволено все, що не заборонено» у валютній сфері. Також передбачається поступова лібералізація на валютному ринку, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей. Ліквідується такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності. При цьому Нацбанк збереже мінімально необхідні повноваження, які перешкоджатимуть раптовому відпливу короткострокового капіталу.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня вступу в силу. Тобто, шість місяців перехідного періоду буде здійснюватися доопрацювання нормативно-правових актів Національного банку, після чого регулятор оприлюднить їх. А сам закон буде введений в дію через 30 днів після оприлюднення відповідних нормативно-правових актів.

Крім того, Президент пообіцяв внести на розгляд Верховної Ради законопроект про заміну податку на дохід податком на виведений капітал. Але вступить в силу цей закон тільки одночасно з бюджетними компенсаторами, які ще потрібно знайти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини