Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Посилено захист деяких національних товаровиробників від недобросовісного імпорту

4 липня 2018, 08:33
213
0
Реклама

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 2.07.2018 ухвалила низку рішень для захисту українського товаровиробника від зростаючого та недобросовісного імпорту.

Комісія застосувала спеціальні заходи щодо імпорту кислоти сірчаної та олеуму, незалежно від країни походження та експорту, у вигляді квотування строком на три роки. Також застосовано остаточні антидемпінгові заходи щодо імпорту карбамідо-формальдегідної смоли з РФ у вигляді встановлення мита 39,94% строком на п'ять років. Крім того, комісія порушила антидемпінгові розслідування щодо імпорту прутків з вуглецевої та інших легованих сталей, а також цементу з Білорусії та Молдови. Розслідування проведуть також щодо імпорту цементу з РФ.

Зауважимо, що згідно з даними Держстату, за січень-квітень 2018 року імпорт в Україну сірчаної кислоти і олеума з Росії склав 2,1 тис. тонн на $ 99,2 тис., З Білорусі - 18 тис. тонн на $ 820,5 тис. Разом на ці дві країни припадало майже 100% всього імпорту вказаної продукції, тоді як її експорт склав 23,4 тонни на $ 7,7 тис.

Проти введення обмежень на імпорт сірчаної кислоти виступали деякі українські металургійні компанії, які є споживачами даної продукції. У той же час хімічні підприємства (її виробники) наполягали - що закономірно - на їх введенні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини