Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги по енергоефективності включені у будівельні норми для учбових закладів

2 липня 2018, 08:09
262
0
Реклама

Мінрегіон запровадив обов'язкове використання енергозберігаючих технологій і матеріалів при будівництві або реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Відповідні положення містяться в нових ДБН В.2.2-3: 2018 «Будинки і споруди. Навчальні заклади» і ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Установи дошкільної освіти».
За словами заступника міністра Льва Парцхаладзе, енергомодернізації шкіл і дитсадків збільшує мінімум на 20% строк експлуатації будівель і оновлює їх зовнішній вигляд. Впровадження енергоефективних заходів також дозволяє економити 20-30% коштів на енергоресурси і сприяє створенню комфортних умов перебування дітей в навчальних закладах.
Згідно з новими ДБН, все планувальні та технологічні рішення повинні забезпечувати оптимальний рівень енерговитрат при будівництві і експлуатації. Системи теплопостачання повинні бути обладнані пристроями для автоматичного регулювання теплової потужності. Огороджувальні конструкції (стіни) повинні проектуватися з теплозахисними властивостями, які забезпечують задане питоме споживання теплової енергії.
Оновлені документи вже опубліковані. ДБН В.2.2-3: 2018 «Будинки і споруди. Навчальні заклади» вступає в силу з 01.09.2018, ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Установи дошкільної освіти» - з 01.10.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини