Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон підготував новий стимул для розвитку енергозберігаючих технологій

2 липня 2018, 09:51
268
0
Реклама

23 червня Мінрегіон оприлюднив проект єдиної процедури узгодження запозичень у міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проектів у сфері теплопостачання. Йдеться про цільові позики для ліцензіатів, діяльність яких регулюється на місцевому рівні.
Необхідність в новому регуляторному акті в Мінрегіоні обґрунтовують незадовільним фінансовим становищем більшості підприємств теплоенергетики, що обумовлено, серед іншого, низькою інвестиційною привабливістю. На думку авторів ініціативи, галузь не цікава інвесторам через складність механізму залучення інвестицій і відсутність механізму їх захисту. Зараз чи не єдиним джерелом інвестицій для реалізації проектів модернізації систем теплопостачання виступають позики міжнародних фінансових організацій. Але проблема полягає в тому, що кошти на обслуговування таких позик зараз не враховуються при встановленні тарифів.
Проект відповідної урядової постанови передбачає, що з метою відшкодування запланованих витрат на погашення отриманих позик, теплопостачальник звертається до відповідної місцевої ради про необхідність проведення громадських слухань з цього питання і подальшого обліку відповідних витрат при встановленні тарифів.
За результатами розгляду звернення виконком готує висновок, який надається місцевій раді для розгляду на сесії.
Після укладення узгодженого договору позики підприємство повинно направити місцевій раді копію документа, а також план реалізації інвестпроекту. Крім того, необхідно щоквартально звітувати про реалізацію проекту і в разі отримання інформаційних запитів відповідати на них протягом 10 робочих днів.
У Мінрегіоні сподіваються, що затвердження нової процедури дозволить дерегулювати залучення галузевих інвестицій, впровадити механізм стимулюючого тарифоутворення, а також посприяє застосуванню ефективніших форм управління підприємствами.
Проект Порядку та умов узгодження доступний на сайті Мінрегіону.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини