Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Глава МВФ назвала умови продовження співпраці з Україною

20 червня 2018, 11:23
131
0
Реклама

19 червня директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард за підсумками проведеної напередодні розмови з Президентом Петром Порошенко, заявила: «Мене дуже надихає прийняття парламентом України закону про антикорупційний суд, який є дуже важливим кроком у боротьбі з корупцією. Новий закон відкриває шлях для створення незалежного і сильного антикорупційного суду, який приєднається до діючих інститутів (Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура) для забезпечення відповідальності та правосуддя, необхідного народу України від публічних посадових осіб». Вона також повідомила, що була досягнута домовленість про невідкладне прийняття парламентом додаткового закону, який дозволить безпосередньо сформувати суд до кінця року.
Не була забута і скандальна поправка про апеляцію: «Не менш важливим є відновлення підтриманих в першому читанні норм щодо розгляду Вищим антикорупційним судом всіх справ у своїй юрисдикції, включаючи всі нові апеляції на відповідні рішення судів першої інстанції».
Крім того, за словами глави МВФ, досягнута домовленість про продовження тісної співпраці, в тому числі з урядом, для своєчасного виконання інших умов, які, перш за все, стосуються цін на газ і дотримання граничного дефіциту держбюджету. «Це критично важливо для завершення поточного перегляду підтримуваної МВФ програми», - підкреслила К. Лагард.
В цей же день, 19 червня, депутати не змогли включити до порядку денного президентський законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду. Спікер Ради обіцяв, що до цього питання повернуться сьогодні, 20 червня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини