Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион невиправдано широко трактує будівельні норми

20 червня 2018, 14:04
160
0
Реклама

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook написав, що його міністерство вивчає можливість обов'язкового оснащення електрозаряднимі пристроями всіх АЗС, громадських гаражів і автостоянок, в тому числі, парковок для автомобілів у громадських і житлових будівель.
Зараз в чинному ДБН В.2.3.-15: 2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» відсутня навіть згадка облаштування в гаражах і на автостоянках машиномісць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. «У першій редакції проекту оновленого ДБН для автостоянок прописана необхідність обов'язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машиномісць в громадських гаражах і автостоянках. Ця норма ще обговорюється, збираються пропозиції. Зміни повинні бути ефективними, і наша ідея полягає в тому, щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на автостоянках були оснащені електрозарядкамі», - написав заступник міністра.
Нагадаємо, що Державні будівельні норми (ДБН) - це обов'язкові для виконання документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів. Ці норми можуть зобов'язати власників парковок, АЗС і т.п. хіба що підготувати місця для установки зарядних пристроїв. Їх же облаштуванням, прокладанням необхідних електрокабелів, організацією обслуговування клієнтів повинні інші люди, які керуються не ДБН, а іншими нормативними документами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини