Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Паперова» охорона лісів зміцнюється

18 червня 2018, 14:46
164
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендував розглянути і прийняти за основу депутатський законопроект №8241 від 05.04.2018 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення ефективного ведення лісового господарства і посилення охорони лісів. Метою проекту названо посилення охорони лісів, яка покладається на державну лісову охорону, охорону власників лісів і постійних користувачів.
Запропоновано:
- надати нові повноваження Держлісагентству, зокрема, щодо координації заходів з охорони лісів від порушень лісового та природоохоронного законодавства;
- провести національну інвентаризацію лісів, яка повинна здійснюватися державною спеціалізованою організацією;
- уточнити основні вимоги щодо ведення лісового господарства, охорони і захисту лісів, повноваження посадових осіб і т.п.
Міністерство екології та природних ресурсів в своєму висновку не підтримало проект, оскільки він суперечить Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, схваленої розпорядженням Кабінету міністрів від 31.05.2017 № 616-р. KR170616 Згідно з Концепцією, передбачено створення єдиного державного органу природоохоронного моніторингу та контролю.
Головне науково-експертне управління вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект слід повернути на доопрацювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини