Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Третім особам можуть дозволити підтверджувати особу банківського клієнта

14 червня 2018, 13:22
193
0
Реклама

13 червня Нацбанк оприлюднив проект змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній та іноземній валютах. Згідно з документом, ідентифікація і верифікація фізичних осіб у банках зможе проводитися третіми особами (банками) на підставі договору доручення.

Зокрема банк (абонент-ідентифікатор), при відкритті рахунку фізособам, зможе використовувати інформацію системи BankID. Також він зможе доручати юрособам-резидентам, ФОП і агентам підтверджувати особистість фізосіб - клієнтів банку (за наявності відповідного договору).

Також врегульовані питання зарахування на поточні рахунки фізосіб коштів від погашення успадкованих депозитних сертифікатів і відсотків по них. Скасована норма, згідно з якою фізособи, що проводять незалежну профдіяльність, при відкритті рахунку зобов'язані підтверджувати свою реєстрацію Пенсійному фонді.

Документ розроблений відповідно до Закону «Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансування поширення зброї масового ураження». Зацікавлені особи можуть внести свої зауваження і пропозиції до 19 липня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини