Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система e - Receipt запускається в роботу

14 червня 2018, 08:30
196
0
Реклама

Проект спрямований на спрощення використання РРО в сферах торгівлі (у тому числі, інтернет-торгівлі), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати, перевезення пасажирів тощо. Як ми вже писали, підприємці зможуть реєструвати відповідні операції за допомогою комп'ютерів, планшетів і телефонів.

Після того, як буде затверджено перелік альтернативних РРО, які беруть участь в проекті, ГФС зареєструє їх в Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій до 1 квітня 2019. Користувачі-учасники експерименту будуть використовувати апарати у своїй діяльності для розрахунків як в готівковій, так і безготівковій формі. ДФС проаналізує контрольно-звітну інформацію, що поступила, і передасть узагальнені дані для подальшого аналізу в Мінфін.

Нагадаємо, інноваційна система реєстрації і обліку РРО e-Receipt була розроблена фіскальною службою і передбачає онлайн-реєстрацію засобів комунікації (телефонів, комп'ютерів і тощо). Для цього підприємцям не треба подавати паперові документи і платити абонплату за користування системою. Е-Receipt буде інтегрована з електронним кабінетом платника, бухгалтерськими програмами і працювати цілодобово.

Постанова «Про проведення пілотного проекту щодо реєстрації і експлуатації новітніх моделей, призначених для реєстрації розрахункових операцій» було прийнято на засіданні Кабміну 13 червня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини