Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Користувачам РРО полегшують ведення діяльності

14 червня 2018, 08:01
198
0
Реклама

13 червня Кабмін прийняв дві постанови, покликаних спростити роботу підприємців.

Перша з них, «Про проведення пілотного проекту стосовно реєстрації і експлуатації новітніх моделей, призначених для реєстрації розрахункових операцій». Вона розроблена з метою дослідження доцільності експлуатації альтернативних моделей РРО (паралельно з традиційними). Йдеться про можливість здійснювати реєстрацію операції за допомогою мобільних телефонів, планшетів, комп'ютерів та інших програмно-технічних комплексів.

Другий документ вносить зміни в Порядок технічного обслуговування і ремонту реєстраторів розрахункових операцій. У ньому пропонується впровадити обмін інформацією в електронному вигляді при введенні апарату в експлуатацію (реєстрацію), його техобслуговуванні або ремонті через сервісні центри. Також удосконалюються порядок технічного обслуговування РРО і обмін даними між ДФС і сервісними центрами .

Ініціативи запропоновані у рамках проекту Мінфіну «Податки просто». Очікується, що такі заходи допоможуть понизити вартість і спростити використання РРО, а також забезпечити бізнес зручним засобом контролю бізнес-процесів.

Про те, що Мінфін планує впровадити інноваційні технології в розрахункових операціях і в чому саме вони полягають, ми писали раніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини