Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок управителів багатоквартирними будинками набуває необхідних нормативних рамок

5 червня 2018, 08:01
201
0
Реклама

30 травня Мінрегіон оприлюднив проект постанови уряду «Деякі питання професійної атестації за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)». У документі розроблена процедура і порядок проведення атестації, кваліфікаційні вимоги, форма сертифікату.

Передбачено, що послуга буде платною, вартість і порядок внесення оплати визначатимуться на договірних засадах. Сам іспит складатиметься з трьох частин: письмові тести, письмові та усні ситуаційні завдання. При цьому в тестах повинно бути не менше 25 питань, а для успішної атестації необхідно правильно вирішити 70% загальної кількості завдань. Термін дії сертифікату - 3 роки при первинній атестації, і 5 років - при повторній. Реєстр успішно атестованих осіб можна буде знайти у відкритому доступі на сайті органу по сертифікації персоналу за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Оцінювати кандидатів повинні фахівці (не менше трьох), у яких рівень освіти не нижче магістерського і не менше п'яти років стажу роботи (чи викладання) в галузі «Управління і адміністрування».

Нагадаємо, згідно Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» управляють ним співвласники. За їх рішенням всі або частина відповідних функцій можуть передаватися управителю.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини