Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє спростити користування касовими апаратами і сплату податків переводом процедур в онлайн

4 червня 2018, 11:34
190
0
Реклама

Кабмін має намір боротися із зайвим навантаженням на бізнес, тіньовою торгівлею та контрабандою. Про це вкотре сказав прем'єр В. Гройсман 31 травня на зустрічі з бізнесом, присвяченій спрощенню застосування РРО.
За словами в.о. глави ДФС Мирослава Продана, на сьогодні вартість ПО для реєстраторів становить від 4 до 20 тис. грн, а щомісячне обслуговування - не менше 200 грн. Підтвердження операції - паперовий чек, який досі вклеюють в касові книги. При цьому потрібні численні заяви, додатки та документи, а також не менше 5 днів на оформлення звітів. Тому в уряді не здивовані, що при таких умовах підприємці нерідко уникають будь-яких реєстрацій, і, отже, сплати податків і зборів.
У зв'язку з цим ДФС і Кабмін пропонують спростити формальності шляхом впровадження електронних процедур. Зокрема, заплановані нововведення передбачають онлайн-реєстрацію через телефон або планшет, відсутність абонплати і використання електронного чека з QR-кодом, який буде автоматично вноситися до реєстр, доступний в електронному кабінеті платника податків. Для обробки даних ДФС планує використовувати два незалежних дата-центри. Передбачається, що система легко інтегруватиметься з іншими системами ДФС і бухгалтерськими програмами.
Крім того, міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про розробку мобільного додатку, що містить частину функціоналу кабінету платника податків. Планується, що з його допомогою можна буде сплатити податки. За словами міністра, функціонал додатка буде подібним платіжним системам Android Pay і Apple Pay.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини