Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава обіцяє стежити за організацією безбар'єрного простору

4 червня 2018, 15:27
205
0
Реклама

Мінрегіон продовжує адаптувати будівельні норми до сучасних вимог. Розроблено робочий варіант документу на заміну ДБН В. 2.2-17:2006 «Будівлі і споруди. Доступність будівель і споруд для маломобільних груп населення». «За підтримки експертів Національної асамблеї осіб з інвалідністю, інших фахівців і громадських організацій ми плануємо його доопрацювати і затвердити готовий проект в жовтні», - відмітив замміністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Крім того, на виконання Плану заходів по виконанню рекомендацій, викладених в завершальних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, ДАБІ щокварталу збиратиме дані про проектні і будівельні роботи. Зокрема, стосовно порушення вимог доступності. Звітність готуватимуть як територіальні органи ДАБІ, так і новостворені інспекції на місцях. Надалі планується впровадити щомісячний збір даних.

Нагадаємо, в діючому ДБН відсутні норми по організації безбар'єрного простору. 31 травня були опубліковані три нових ДБН, які, за словами Л. Парцхаладзе, містять відповідні вимоги стосовно окремих аспектів будівельної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини