Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтелектуальні дороги, Big Data і величезні амбіції

31 травня 2018, 09:00
224
0
Реклама

30 травня Кабмін затвердив Національну транспортну стратегію на період до 2030 року. Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що документ розроблений міністерством спільно з європейськими експертами і офісом підтримки реформ. А для усіх новацій в Кабміні розраховують залучити 60 млрд дол. інвестицій і світових лідерів в галузі.

Згідно з документом, планується будівництво автобанів по усій території країни і відповідної інфраструктури для транспортних перевезень, а також розвиток електротранспорту (у тому числі, запуск власного виробництва). Приділено увагу розвитку авіагалузі: збільшення кількості працюючих аеропортів до 50, залучення лоукост-компаний, розширення географії польотів.

Що стосується залізничного сполучення, то в уряді обіцяють повністю замінити локомотиви і вагонний парк, а також побудувати євроколії (з вузькою колією) в чотирьох напрямах з Києва. Для розвитку водних перевезень буде впроваджуватись морське «єдине вікно» і відновлюватися річкове сполучення.

У міністерстві не забули «впровадити» і зовсім вже інноваційні технології: інтелектуальні дороги для безпілотного транспорту, Smart Roads, які генерують електроенергію, і використання Big Data для контролю трафіку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини