Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під час приватизації варто перевірити, чи не підпадає об'єкт під заборону переходу в приватні руки

25 травня 2018, 09:49
182
0
Реклама

24 травня Генпрокуратура повідомила про свій судовий спір в інтересах держави, суть якого важливо врахувати всім, хто має намір взяти участь в приватизації промислових об'єктів. Приводом для судового справи стало рішення виконкому однієї з сільрад Миколаївської області щодо виділення в приватну власність елеватора, що складається з 37 об'єктів нерухомості сумарною вартістю близько 3,5 млн грн. Однак при цьому не було враховано, що цей елеватор не підлягав приватизації, що і стало приводом для прокурорського позову.
Вся вертикаль судових інстанцій аж до Верховного Суду підтримала позицію прокуратури - рішення виконкому було визнано незаконним і скасовано, а свідоцтва про право власності на нерухомість визнані недійсними. Прокурори обіцяють продовжувати роботу щодо оскарження незаконних приватизацій бюджетних цілісних майнових комплексів.
Цей епізод підтвердив те, що будь-які порушення під час приватизації загрожують серйозними ризиками. Всім, хто планує отримати у власність виставлені на продаж державні активи варто керуватися тим, що чим більший об'єкт приватизації, тим більшої уваги він потребує в процесі його придбання.
Крім того, важливий і контроль правильності реєстрових даних про права на нерухомість. Про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе переконатися в правильності правового статусу свого майна і в разі необхідності швидко відреагувати на незаконні дії та захистити свої права.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини