Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У українських виробників з'являться нові механізми торгового захисту

24 травня 2018, 13:37
157
0
Реклама

23 травня Комітет ВР з питань промислової політики і підприємництва підтримав чотири урядові законопроекти у сфері торгового захисту. У них запропоновано ряд заходів, які приведуть норми чинного законодавства в сфері у відповідність з договорами СОТ і міжнародною практикою.

Зокрема, запропоновано впровадити механізм двоетапного розслідування і «гільйотини» в частини дотримання термінів їх проведення, врегулювати участь бізнесу в розслідуваннях. Також планується розмежувати та уточнити повноваження і функції компетентних органів, ввести механізм внесення фінгарантії у вигляді грошової застави (для сплати особливих видів мита). Такі заходи сприятимуть захисту вітчизняних виробників і дозволятимуть оперативно реагувати на прояви недобросовісної конкуренції і зростаючий імпорт.

Мінекономрозвитку розробило законопроекти: № 8102 «Про захисні заходи», № 8103 «Про захист від субсидованого імпорту», № 8104 «Про захист від демпінгового імпорту», № 8105 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері торговельного захисту».

Чинні закони у сфері торгового захисту були ухвалені ще в 1998 році. На сьогодні вони не відповідають міжнародним вимогам, обмежують можливості для захисту вітчизняної промисловості, пропонують недосконалий механізм проведення торгових розслідувань, містять ряд інших недоліків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини