Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники сонячної енергії можуть сподіватися на надбавку до «зеленого» тарифу за використання вітчизняного устаткування

21 травня 2018, 12:37
216
0
Реклама

17 травня Мінекономрозвитку оприлюднило проект змін до переліку виробничих і технологічних операцій, за якими визначається країна походження товару.
Суть нововведення - включити код підпозиції УКТЗЕД «прилади напівпровідникові фоточутливі, включаючи фотогальванічні елементи, зібрані або не зібрані у модуль або вбудовані чи вмонтовані в панель; світловипромінювальні діоди» в перелік технологічних операцій, за якими визначається країна походження товару. Відсутність такої позиції в цьому переліку унеможливлює отримання надбавки до «зеленого» тарифу тими, хто експлуатує сонячні електростанції на основі фотоелектричних модулів українського виробництва.
Крім того, таке нововведення дозволить виробникам фотоелектричних модулів отримувати в Торгово-промисловій палаті України сертифікат для підтвердження українського походження продукції. Врегулювання цього питання допоможе вітчизняним виробникам підвищити продажі.
Такі зміни запропоновано внести до постанови Кабміну від 20.12.2006 р. № 1765 «Про порядок встановлення та застосування правила адвалерної частки та виконання виробничих і технологічних операцій». У Мінекономрозвитку обіцяють, що запропоноване доповнення зазначеного переліку виробничих і технологічних операцій дозволить отримувати виробникам сонячної енергії надбавку до «зеленого» тарифу в розмірі від 5 до 10%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини