Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Правила перетину кордону хочуть спростити

21 травня 2018, 11:26
266
0
Реклама

17 травня Фіскальна служба винесла на обговорення урядовий проект змін до процедури пропуску через державний кордон осіб, перевізників і товарів, що перевозяться ними. Запропоновано об'єднати зони митного і прикордонного контролю при перетині кордону на автомобілі або авіатранспортом.

Пропонуючи цю ініціативу, в уряді і ДФС чекають, що значно скоротиться час проведення контрольних процедур, мінімізується вплив людського чинника, і, відповідно, звузиться поле для корупції. Ця процедура вже була успішно випробувана на одному з переходів украино-білоруського кордону. Там були обладнані робочі місця митників і прикордонників в одному павільйоні. При цьому мандрівникам не треба було покидати автомобіль для проходження перевірки. Внесення даних у бази даних ДФС і Держприкордонслужби не дублювалося, вони автоматично обмінювалися інформацією.

Документ вносить зміни до Постанови КМУ № 451 від 21.05.2012 «Питання пропуску через державний кордон осіб, автомобільних, водних, залізничних і повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, переміщуваних ними».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини