Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пілотний проект Централізованої закупівельної організації продовжений до кінця року

16 травня 2018, 17:15
165
0
Реклама

16 травня уряд продовжив дію пілотного проекту з організації роботи Централізованої закупівельної організації до 31 грудня 2018 р. Цей проект передбачає об'єднання замовлень на типові товари у великі тендери, що дозволяє знизити навантаження на тендерні комітети закупівельників і в цілому підвищити ефективність державних закупівель.
В Кабміні вважають роботу Централізованої закупівельної організації успішною, оскільки завдяки їй за минулий рік вдалося здійснити зі значною економією 13 процедур по 35 лотах, в результаті яких було укладено 22 контракти сумарною вартістю близько 7 млн грн.
У зв'язку з продовженням дії пілотного проекту, Мінекономрозвитку очікує збільшення кількості замовників з числа органів влади і розширення номенклатури предметів закупівель.
Надалі в Мінекономрозвитку планують впровадити рамкові угоди в системі електронних закупівель Prozorro. Такі угоди будуть укладатися з метою визначення основних умов закупівлі окремих товарів і послуг, необхідних для укладення відповідних договорів про закупівлю протягом строку дії рамкової угоди.
Нагадаємо, пілотний проект Централізованої закупівельної організації діє з листопада 2016 року в межах реалізації Стратегії реформування системи державних закупівель. У січні 2017 р. Мінекономрозвитку визначило державну установу «Професійні закупівлі» юридичною особою, відповідальною за виконання функцій Централізованої закупівельної організації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини