Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частково змінене регулювання депозитарної і клірингової діяльності

8 травня 2018, 14:49
200
0
Реклама

НКЦПФР 3 травня затвердила зміни в регулюванні депозитарної і клірингової діяльності. Зміни торкнулися широкого кола документів, з повним переліком яких можна ознайомитися на сайті комісії.
Зокрема, у Порядку направлення акціонерним товариством повідомлень акціонерам через депозитарну систему України була врегульована процедура для випадків скликання позачергових загальних зборів акціонерами (акціонером), які на день вимоги про скликання є власниками десяти і більше відсотків голосуючих акцій товариства.
У Порядку виплати акціонерним товариством дивідендів визначено, що ПАТ, за акціями яких здійснена публічна пропозиція або акції яких допущені до торгів на фондовій біржі, а також банк, зобов'язуються платити дивіденди виключно через депозитарну систему України. Інші АТ зможуть вибирати на загальних зборах акціонерів один з двох способів виплати дивідендів - безпосередньо або через депозитарну систему. Також уточнено, що виплата дивідендів власникам акцій одного типу і класу повинна відбуватися пропорційно кількості належних їм цінних паперів, а умови виплати дивідендів мають бути однакові для всіх власників акцій одного типу і класу.
У новій редакції викладене Положення про глобальний сертифікат та тимчасовий глобальний сертифікат через введення норм з оформлення емітентом таких сертифікатів в електронній формі.
Впорядковано механізм забезпечення виконання вимог, згідно з якими акції, що належать підконтрольній особі, не враховуються при визначенні кворуму загальних зборів і не дають права участі в голосуванні на загальних зборах.
Зазначені зміни в регулюванні обумовлені необхідністю його адаптації до вимог Закону № 2210-VIII (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів) і Закону № 2155-VIII (про електронні довірчі послуги). Нагадуємо, що, затверджені НКЦПФР нововведення ще повинні пройти перевірку і реєстрацію в Мін'юсті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини