Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим менше місто - тим нижче будинки

4 травня 2018, 10:48
203
0
Реклама

Мінрегіон продовжує роботу над оновленням будівельних норм. На своїй сторінці у фейсбук Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, розкрив нові деталі оновленого ДБН Б. 2.2-Х:2018 «Планування і забудова територій».

Одне з нововведень - обмеження висоти житлової забудови в населених пунктах залежно від кількості населення. Так, в селах з чисельністю населення до 1000 чоловік дозволяється тільки садибна забудова. Якщо жителів більше, то висотність ранжуватиметься таким чином: в селах більше 1000 чоловік допускаються багатоквартирні будинки заввишки до 12 м (до 4 поверхів включно), в селищах міського типу - 15 м (до 5 поверхів). У містах з населенням до 50 тис. чоловік - 27 м (9 поверхів), з населенням 50-100 тис. - 48 м (до 16 поверхів), більше 100 тис. - висотність встановлюється документацією з просторового планування. Цокольний поверх, якщо він передбачений, включається в загальний розрахунок, а шатрове покриття - ні.

Оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджено і буде опубліковано найближчим часом. Він був розроблений за заміну ряду діючих норм, серед яких: ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б. 2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б. 1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розробки, узгодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини