Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробників та користувачів РРО запрошують приєднатися до інноваційних технологій

27 квітня 2018, 13:00
202
0
Реклама

26 квітня в Міністерстві фінансів представили проект постанови «Про проведення пілотного проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей, призначених для реєстрації розрахункових операцій». Передбачається протестувати інноваційні розробки в сфері, розширити перелік існуючих моделей і функцій, спростити умови використання реєстраторів.

Брати участь в проекті можуть виробники і користувачі нових моделей, які зацікавилися ініціативою. При цьому нові РРО повинні відповідати наступним вимогам. По-перше, наявність можливості для передачі даних в режимі реального часу в ДФС. По-друге, зберігання первинних даних, роздрукування звітів. По-третє, можливість використання технології електронно-цифрового підпису. Крім того, необхідна наявність таких вузлів: програмна пам'ять, годинник-календарь з окремим елементом живлення, процесор, модуль безпеки.

Реєстрацію нових РРО фіскальна служба проводитиме до 1 квітня 2019 року, а сам проект закінчиться 31 грудня 2019 року. До діяльності учасників проекту, як і до інших користувачів РРО, будуть застосовуватись норми Постанов № 199 від 18.02.2002 «Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування» і № 149 від 02.03.2016 «Про вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для окремих сфер застосування».

Зацікавлені особи впродовж місяця можуть внести свої зауваження і пропозиції за проектом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини